beyogafull

 

Zwangerschapsyoga


Het loslaten van de weerstanden en het niet willen controleren, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuw leven. Go with the flow. Overgave en vertrouwen. Blijf kalm en rustig. Adem.

De rol van de adem in het geheel wordt duidelijk uitgelicht. Het leren voelen in je lichaam hoe je reageert op pijn en spanning is hierbij heel belangrijk, evenals het leren ontspannen. Als je je niet bewust bent van de spanning in je lichaam of je gespannen manier van ademen, kun je ook niets veranderen. Je leert te luisteren naar je lichaam en vertrouwen te hebben in je lichaam. Ook thema’s als pijn & angst komen aan bod. Deze lessen zijn bevallingsvoorbereiding pur sang!

Ontspannen

zwangerenflankenadem2

Tijdens de bevalling hoef je niet allerlei technieken toe te passen, alleen maar een manier te vinden om het hele proces niet tegen te werken en zoveel mogelijk te ontspannen. Ontspanning heeft namelijk een gunstig effect: de adrenalineproductie wordt geremd en de endorfine komen vrij. De pijnbeleving wordt minder. Daarnaast blijft de oxytocine, die zorgt voor krachtige en effectieve weeën, toestromen. In de zwangerschapsyoga gaan we er vanuit, dat je beter kunt ontspannen (fysiek en mentaal) als je rustig blijft ademen. Omdat een lage ademhaling lastig is en een hoge snelle adem op de loer ligt, oefenen we elke week de "breedteademhaling" en andere ademtechnieken, die je kunt toepassen bij het opvangen van de weeën. 

Op de pagina Praktische info vind je meer over benodigdheden en de kosten. 

De inhoud van de lessen 

Er vindt veel herhaling plaats, zodat je aandacht uit kan gaan naar het leren waarnemen van de effecten in het lichaam. Je hoeft niets echt aan te leren, alleen maar contact te leren maken met en vertrouwen te krijgen in je lichaam. Inhoud van de zwangerschapsyogalessen:

beyogafull 0037

 • Versoepelen en verstevigen van spieren met yoga oefeningen
 • 'Stilzitten' - contact maken met je kind
 • Ademoefeningen voor het opvangen van de weeën
 • Aanleren van de perstechniek (hierdoor is krachtig persen zonder stuwing mogelijk)
 • Ontsluitingshoudingen
 • Handige technieken om het persen tegen te gaan, als je NIET mag persen
 • Aandacht voor het bekken en bekkenbodem
 • Ontspanningsoefeningen en visualisaties
 • Eenvoudige massagetechnieken als ondersteuning tijdens de zwangerschap en bevalling
 • Aanvang mogelijk vanaf zestien weken tot en met de laatste week van je zwangerschap
 • Ervaring met yoga is niet nodig, voor veel vrouwen is het een eerste kennismaking met yoga
 • Wekelijkse lessen en er worden maandelijks partnerlessen georganiseerd
 • Doorlopende cursus, waar je instroomt zodra er plaats is en door kunt gaan totdat je gaat bevallen
 • Vanaf je zwangerschapsverlof kun je overdag lessen in de "hoog-zwangere" groep, waar extra aandacht is voor het opvangen van persweeën en leren van de perstechniek, gericht op bevallingsvoorbereiding

 partnerlessen

partnerlesvierkant1

Partnerlessen zijn altijd hands-on en vooral op de bevalling gericht en dus praktisch. Het is GEEN theorie- of biologie- of "puf" les. De partner speelt een belangrijke rol, die van een coach/ondersteuner, samen vormen jullie een goed team. Wat kan de partner voor jou doen? Heel veel! Jullie deelname aan minimaal 1 partnerles is geen overbodige luxe, maar een perfecte voorbereiding op de bevalling. Makkelijk zittende kleding is prettig, ook voor de partner. 

Mocht je partner niet kunnen komen, je bent ook alleen van harte welkom of met iemand anders die ook bij de bevalling aanwezig zal zijn.  De partnerlessen worden door vele partners als nuttig, informatief en ja, zelfs als leuk beschouwd! Jullie krijgen veel nuttige info, gaan veel samen oefenen en een uitgebreide hand-out wordt uitgereikt. Er wordt met thema's gewerkt en je kunt je inschrijven voor meerdere lessen.  BeYogafull behoudt zich het recht voor om een les te kunnen annuleren bij minder dan 3 stellen.

2022:

Partnerlessen 2022, vrijdag 19.30-22.00 uur - meld je snel aan, min 3 en max 4 plaatsen LIVE. kosten € 45,00 per stel. Als er 2 stellen meedoen, dan kan de les wel doorgaan, maar dan wordt het lesgeld verhoogd naar € 67,50 per stel.

 

23 jun | weeën opvangen + massage ( 2 plaatsen beschikbaar) - LIVE

22 jul | weeën opvangen + persen (1 plaats beschikbaar) - LIVE  

19 aug | weeën opvangen + massage (4 plaatsen beschikbaar) - LIVE  (o.v.b. i.v.m. vakantieperiode)

Tevens is het naast groepslessen ook mogelijk om een live privé partnerles in te plannen (zaterdagen zijn ook mogelijk!), de kosten bedragen € 150,00 per stel, voor een partnerles van 2,5 uur. In een privéles wordt datgene behandeld wat jullie wensen en rekening gehouden met jullie behoeften. Elke privé partnerles is maatwerk en dus altijd anders.


CONTACT

Beata de Leeuw - Wysocka

Fazantenkamp 360

3607 XB  Maarssen(broek)

06-44060186

namaste@beyogafull.nl

KvK 30 267 184


Be happy beyogafull

BeYogafull biedt yoga voor iedereen.
Alle niveau's en alle leeftijden.

Heerlijk ontspannende massages, maar ook persoonlijke coachings-
trajecten en inspirerende cursussen.
Bekijk het lesrooster  

Aanmelden

 

 


VOLG ONS 

 

VYN purple png24