beyogafull

 

Zwangerschapsmassage

 Gemasseerd worden op een warmwaterkussen is een bijzondere ervaring en echt een weldaad voor je zwangere lichaam!

Tijdens deze ontspannende massage lig je op je rug en wordt jouw rug, nek en schouders van onderaf heerlijk gemasseerd met verwarmde plantaardige olie. Daarnaast worden ook jouw armen, handen, benen, voeten, indien gewenst de buik en uiteraard jouw gezicht gemasseerd. Soms is het best lastig om nog op je rug te liggen, zeker als je wat verder in je zwangerschap bent, maar op dit warmwaterkussen is dat geen enkel probleem meer! Eindelijk weer eens lekker ontspannen op je rug liggen! En door de warmte ontspan je des te meer.

Gedurende je zwangerschap verandert je lichaam continu, je kunt ineens kwaaltjes hebben die je eerst helemaal niet had: wat moeilijker bewegen, spierpijn, gewrichtspijn, constipatie, moeizamer slapen etc.... daarnaast kun je ook best veel aan je hoofd hebben....je lichaam & geest hebben veel behoefte aan ontspanning en rust en zeker nu, in deze wat drukkere tijd, kan zo'n uurtje ontspanning, aandacht voor je lichaam en rust in je hoofd, wonderen verrichten.

Tevens kun je bij BeYogafull terecht voor: Oxytocinemassage, rugmassage op een zitbal of een volledige lichaamsmassage in de zijligging.

KOSTEN

60 minuten massage en een korte intake van 5 à 10 minuten, bedragen de kosten € 52,50. Als je bij BeYogafull zwangerschapsyogalessen volgt, krijg je € 5,00 korting.

Wens je een afspraak te maken of meer informatie, bel gerust: 06 44 060 186. Annuleren kan kostenloos tot 24 uur van te voren, daarna wordt er € 20,00 in rekening gebracht.

Veranderingen tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap vinden er een aantal veranderingen plaats in je lichaam en massage kan bij deze ongemakken een belangrijke betekenis hebben. Vaak ontstaat er een directe verlichting van de pijn en het ongemak. Ook brengt massage ontspanning en een gevoel van welbehagen. De baby kan de aanraking voelen en vaart er ook wel bij.

hatha yoga

Fysieke veranderingen

Door de buik verplaatst het lichaamszwaartepunt zich naar voren. De rug vlakt af en wordt "bol", waardoor de belasting en spanning op de banden van de onderrug en het bekken groter wordt. Ook ontstaat hierdoor een spanning op de tussenwervelschijven. Vaak geeft dit pijnklachten onder in de rug, de billen en de benen. Onder invloed van zwangerschapshormonen verweken de spieren en de banden en worden hierdoor slapper. De stabiliteit van het bekken zal hierdoor verminderen. De steeds groter wordende buik rekt de rechte buikspieren steeds meer uit. De schuine buikspieren gaan de functie van de rechte overnemen en spelen later bij de bevalling een belangrijke rol.

hatha yoga

Hormonale veranderingen

Tijdens de zwangerschap nemen de vrouwelijke hormonen toe. Dit zijn oestrogeen, progesteron en het zwangerschapshormoon relaxine. Het lichaam slaat meer onderhouds vet op en daarnaast gaat het lichaam vocht vasthouden. Het hormoon relaxine zorgt voor een ontspanning van de spieren: een verlaging van de spiertonus. De spieren "vertragen" waardoor bewegen meer energie kost dan normaal. Relaxine veroorzaakt ook een verslapping, verweking van de gewrichtskapsels, gewrichtsbanden en spierpezen. Al deze veranderingen zullen een bevalling vergemakkelijken.

hatha yoga

verandering in de doorbloeding

De druk op de bloedvaten van en naar de benen wordt door de baarmoeder steeds groter. Hierdoor ontstaan doorbloedingsproblemen en stuwing in de benen. Het bloed kan moeilijk terugstromen, hierdoor ontstaat dan weer drukverhoging in de bloedvaten van het been. Het gevolg is dat uit de vaten vocht komt (oedeem). Door de zwaartekracht zakt dit vocht naar beneden (ook naar de polsen). De zwangere vrouw merkt dit aan: dikke enkels en voeten, kramp (kuiten) en onrustige benen of tintelende vingers.

Beata masseur kl

Beata de Leeuw - Wysocka

  Met professioneel masseren ben ik begonnen na de opleiding bij Saswitha, alwaar ik een Ayurvedische (Abhyanga) massage geleerd heb. Wat ik zo mooi vind aan het masseren, is dat ik op een hele directe manier iets waardevols kan betekenen voor de ander en dat geeft mij energie en een voldaan gevoel. Als ik zie hoe ontspannen en tevreden de klanten de deur uit gaan, dan vind ik dat een groot voorrecht.  In de loop der jaren heb ik vele opleidingen, cursussen en bijscholingen gevolgd op het gebied van massages zoals: Marma (drukpunten) massage, Zwangerschapsmassages, Ontspanningsmassage, Shantala Babymassage, Dorn werveltherapie en Breussmassage, Metamorfosemassage, Afslankmassage en Shiatsu Stoelmassage. 


CONTACT

Beata de Leeuw - Wysocka

Bij Caroll's Trainingcentrum

Fazantenkamp 360

3607 XB  Maarssen(broek)

06-44060186

namaste@beyogafull.nl

KvK 30 267 184


Be happy beyogafull

BeYogafull biedt yoga voor iedereen.
Alle niveau's en alle leeftijden.

Heerlijk ontspannende massages, maar ook persoonlijke coachings-
trajecten en inspirerende cursussen.
Bekijk het lesrooster  

Aanmelden

 

 


VOLG ONS 

 

VYN purple png24