beyogafull

 

 

Hatha yoga

Keer je aandacht naar binnen. Word je bewust van je adem. Elke houding is waardevol. Luister naar je lichaam. Genoeg is genoeg.

Hatha Yoga betekent in het Sanskriet: Ha: zon en Tha: maan. Waarbij Yoga de verbinding is tussen het mannelijke en het vrouwelijke principe, Yin en Yang. Verbinding tussen het lichaam en geest. Hatha betekent ook kracht, in de betekenis van krachtige aandacht. De intentie van waaruit yogahoudingen gedaan worden, is de sterkste kracht.

Yoga is een uitstekend hulpmiddel om jezelf in balans te brengen. Het heeft niet alleen effect op je psyche, je gemoedstoestand, je innerlijke beleving, maar ook op je lichamelijk welbevinden. Door bewustere adem reinig je je lichaam, waardoor de spijsvertering verbetert. Door de diverse lichaamshoudingen activeer je de klier- en darmwerking, verbeter je de bloedsomloop en het soepel maken van de wervelkolom. Maar bovenal, Yoga brengt je dichterbij jezelf.

 beyogafull 0089              beyogafull heldkl                 beyogafull 0141

 

Bekijk hier ons lesrooster

De lessen

Voor iedereen

Hatha Yogalessen zijn afwisselend en iedereen kan meedoen (leeftijd ligt gemiddeld tussen de 25 en 65 jaar). Het maakt niet uit hoe soepel of stram je bent, elk mens heeft zo zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. De kunst is om naar je lichaam te leren luisteren. Met Yoga leer je je eigen grenzen aan te geven en vooral uit te gaan van je mogelijkheden. Je doet wat je kunt en blijft de poses herhalen zodat je steeds dieper/verder in de houding kunt komen, je meer bewust wordt van je lichaam, je denkpatronen en je adem(ruimte).

Opbouw van de lessen 

De lessen beginnen vaak met gronden, spieren opwarmen, losmaken en je hoofd leeg te maken. Een aantal vaste onderdelen zijn de adembeheersingoefeningen (Pranayama), balanshoudingen, achterover-en vooroverbuigingen, torsies en omgekeerde houdingen. De invulling van de houdingen wisselt van week tot week, zodat je kennis maakt met de vele facetten van yoga. Soms een zachte, rustige les, soms juist wat actiever en pittiger.  Ook wordt er regelmatig in lessen gewerkt met de ademoefeningen volgens de methode van Van Dixhoorn. Ten slotte eindigen we met een ontspanning (liggend of zittend) zodat je weer opgeladen en ontspannen naar huis gaat!

1x per maand wordt er een YogaNidra les gegeven (zeer diepe ontspanningsoefening, van minstens 30 minuten).

Op de pagina Praktische info vind je meer over benodigdheden en de kosten.

Ervaringen

"Fijn dat de lessen van Beata zo afwisselend zijn. Behalve opperste concentratie is er ook ruimte voor humor. Ik voel me op mijn gemak en zit beter in mijn vel. Ik merk het gewoon aan mezelf als ik een week niet ben geweest" - Marieke
beyogafull

 

"De ultieme ontspanning, precies dat is yoga voor mij. Eindelijk eens 'uit je hoofd' komen, je lichaam voelen. De lessen hebben precies de juiste toon en een perfecte opbouw. Beata straalt rust uit. Evenwicht en blijheid. Da's waardevol. Ik wens iedereen die de route naar bewustwording van je lichaam en geest als geheel wil afleggen Beata toe!" - Hetty
beyogafull

 

yoga teacher

 Beata de Leeuw - Wysocka [Atmashikha]

Ik ben Beata, yogadocente, masseur en hypnotherapeut/coach. Tussen 2003 en 2008 heb ik Hatha Yogaopleiding bij Saswitha gevolgd en mijn diploma behaald en sindsdien geef ik met veel plezier Yogalessen. In 2010 heb ik tevens de Zwangerschapsyogaopleiding bij Samsara met een diploma afgerond. Ik volg regelmatig bijscholingen om het geleerde direct toe te passen in de lessen, de cursisten te blijven verrassen en daarbij te blijven ontwikkelen en te groeien. Zo ook de YogaNidra opleiding, volgens de Satyananda traditie. Mijn lesstijl kenmerkt zich door enthousiasme, betrokkenheid, kennis vergaren en delen, iets voor de ander willen betekenen en open staan voor nieuwe ontwikkelingen.


CONTACT

Beata de Leeuw - Wysocka

Bij Caroll's Trainingcentrum

Fazantenkamp 360

3607 XB  Maarssen(broek)

06-44060186

namaste@beyogafull.nl

KvK 30 267 184


Be happy beyogafull

BeYogafull biedt yoga voor iedereen.
Alle niveau's en alle leeftijden.

Heerlijk ontspannende massages, maar ook persoonlijke coachings-
trajecten en inspirerende cursussen.
Bekijk het lesrooster  

Aanmelden

 

 


VOLG ONS 

 

VYN purple png24