beyogafull

 

 

Ashtanga yoga

Wil je een krachtigere vorm van Yoga beoefenen, dan is Ashtanga Yoga wellicht iets voor jou. De lessen duren minimiaal 90 minuten en na de les voel je dat je echt met je lichaam bezig bent geweest, en dat je ook heel gefocust bent. Je voelt je vaak krachtiger, fitter en uitgeruster.

Bij Ashtanga Yoga worden de asana’s (houdingen) in een vaste volgorde van de zogenaamde "Primary Serie" gegeven, in een continue beweging of ‘flow’ op het ritme van de adem.

Elke in- en uitademing is gekoppeld aan een beweging om in en uit een houding te komen, dit heet vinyasa. Elke pose maakt je lichamelijk en geestelijk klaar voor de volgende pose. Het fundament van Ashtanga yoga bestaat uit:

  • Ujjayi adem (specifieke ruis ademhaling)
  • Vinyasa (de aaneenschakeling van poses, gesynchroniseerd met de ademhaling)
  • Dhristi (de focus)
  • Bandha’s (de energiesloten)

De Ujjayi adem verwarmt het lichaam van binnenuit. Dit zuivert alle spieren en organen, voert alle gifstoffen af (via de transpiratie), stimuleert de bloedsomloop en versterkt de geest. En daarbij is er nog het cardiovasculaire aspect. De asana’s worden op het ritme van deze ademhaling uitgevoerd (flow, ofwel vinyasa). Het tempo in een Ashtanga les ligt hoger dan bij Hatha Yoga en omdat de serie een vaste volgorde heeft, heeft het ook een meditatief karakter.

Lessen worden gegeven op zaterdagochtend van 08.30 - 10.00 uur (zaal beneden). Bekijk hier ons lesrooster (tijdelijk zijn deze lessen niet beschikbaar helaas)

Kosten: € 13,00 per les, er wordt vooraf per maand betaald, losse lessen volgen kan ook, drop-in tarief: € 16,00 per les.

buddha2 nw

natasja

Natasja van Stralen

Natasja geeft Ashtanga Yoga bij BeYogafull op zaterdagochtend om 08.30 uur. (tijdelijk zijn deze lessen niet beschikbaar)

‘Graag deel ik mijn yoga passie met jou. Na twee jaar stabiele ashtanga yoga training, begon ik in 2012 een uitgebreide docenten opleiding bij Delight Yoga in Amsterdam. Tijdens mijn opleiding, gaf ik les aan mensen in mijn omgeving (wat ik nog steeds met plezier doe). Sinds 2014 ben ik met veel plezier begonnen met lesgeven bij BeYogafull.’

‘Elke ochtend ontdek ik steeds meer in mijn yoga practice. Voor mij is mijn yoga mat een soort spiegel, het confronteert mij met mijzelf. Niet alleen door mijn eigen practice leer ik. Samen met mijn studenten groeien wij samen. Ik deel mijn kennis en jij als student bent een afspiegeling van wat wij samen bereiken. Ik ben een docente maar blijf altijd een student.’

Meer over Natasja? www.natasjayoga.nl.

hatha yoga

Sri pattabhi jois

99% Practice and 1% Theory

hatha yoga

ujjayi Breath

The victory breath, keeps you focussed and calm

hatha yoga

prana

Where the breath goes, the prana flows.  Where the mind goes, the energy flows


CONTACT

Beata de Leeuw - Wysocka

Bij Caroll's Trainingcentrum

Fazantenkamp 360

3607 XB  Maarssen(broek)

06-44060186

namaste@beyogafull.nl

KvK 30 267 184


Be happy beyogafull

BeYogafull biedt yoga voor iedereen.
Alle niveau's en alle leeftijden.

Heerlijk ontspannende massages, maar ook persoonlijke coachings-
trajecten en inspirerende cursussen.
Bekijk het lesrooster  

Aanmelden

 

 


VOLG ONS 

 

VYN purple png24